Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g dried seedless tamarind (see Tips)
- 1100 g boiling water
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2925 kJ / 696 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 155.2 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 20.4 g
- Sód
- 133 mg
Alternatywne przepisy
Tandoori paste
5 Min
Burfee
24h 30 min
Ginger paste
15min
Beef rendang
1 Std. 55 Min
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Garam masala
10min
Garlic paste
20 Min
Spiced cauliflower pilau
20 Min
Achari paneer murgh
1h 5min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Peanut chutney
10min
Garam masala powder
5 Min