
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g natural yoghurt
- 40 g day old bread (approx. 1 slice), cut into pieces (2 cm)
- 540 g water
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 2 spring onions/shallots trimmed and cut into pieces (approx. 4 cm)
- ½ lemon zested, no white pith, and juiced
- 400 g firm white fish fillets cut into pieces (2 cm) (see Tips)
- 1 egg
- 2 pinches chilli powder
- 1 tsp salt plus extra to season
- ½ tsp ground black pepper plus extra to season
- extra virgin olive oil for forming balls
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 231.3 kcal / 971.5 kJ
- Białko
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 1055.9 mg