Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g natural yoghurt
- 40 g day old bread (approx. 1 slice), cut into pieces (2 cm)
- 540 g water
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (approx. 4 cm)
- ½ lemon zested, no white pith, and juiced
- 400 g firm white fish fillets, cut into pieces (2 cm) (see Tips)
- 1 egg
- 2 pinches chilli powder
- 1 tsp salt, plus extra to season
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- extra virgin olive oil, for forming balls
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971.5 kJ / 231.3 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1055.9 mg
Alternatywne przepisy
Steamed mushroom and egg pots
40min
Baked cheesecake
2 godz. 55 min
Quinoa sushi
2sa 45 dk
Florentine potato cakes
40min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30min
Fish fillets with fresh corn polenta
1 godz. 5 min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Brak ocen
Potato 'pizzas'
1h
Potted scrambled eggs with asparagus
30min
Cod with citrus butter
40min
Roast beef and mushroom pizza
1h 40min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40min