Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 400 g de leche entera
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 4 yemas de huevo
- 150 g de azúcar
- 20 g de maicena
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub 1 cucharadita de vainilla líquida - 1 pellizco de sal
- 6 - 8 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 10 g de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2203 kJ / 527 kcal
- Białko
- 9.17 g
- Węglowodany
- 60.94 g
- Tłuszcz
- 27.39 g
- Błonnik
- 3.22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de almendra con salsa de caramelo
2h 45min
Crema de chocolate
2 godz. 10 min
Bavaroises de chocolate con menta
2 godz. 15 min
Crema de vainilla con pera al azafrán
2 godz. 30 min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4 godz. 50 min
Crema catalana
40min
Mousse de chocolate
3h 20 min
Panna cotta
6 godz. 10 min
Mousse de chocolate y café
1h 20min
Flan de chocolate y leche condensada
1h 25min
Panna cotta de caramelos para dos
3j 40 menit
Crema de chocolate con nueces
2 godz. 10 min