Crema catalana de chocolate

Crema catalana de chocolate

4.4 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
    100 g
  • de leche entera
    400 g
  • de nata (35% de grasa)
    100 g
  • yemas de huevo
    4
  • de azúcar
    150 g
  • de maicena
    20 g
  • de azúcar vainillado
    1 cucharadita
    1 cucharadita de vainilla líquida
  • de sal
    1 pellizco
  • tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
    6 - 8
  • de cacao puro en polvo
    10 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 527 kcal / 2203 kJ
Białko 9.17 g
Tłuszcz 27.39 g
Węglowodany 60.94 g
Błonnik 3.22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...