![Crema catalana de chocolate Crema catalana de chocolate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08EBE56E-F36E-4164-B37C-520931A77016/Derivates/9b9eb587-2ee6-441d-8bd0-6ea3efa3046b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 400 g de leche entera
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 4 yemas de huevo
- 150 g de azúcar
- 20 g de maicena
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub 1 cucharadita de vainilla líquida - 1 pellizco de sal
- 6 - 8 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 10 g de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2203 kJ / 527 kcal
- Białko
- 9.17 g
- Węglowodany
- 60.94 g
- Tłuszcz
- 27.39 g
- Błonnik
- 3.22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema catalana
40 Min
Crema de chocolate y café con helado de vainilla
4h 20min
Flan de chocolate y leche condensada
1 godz. 25 min
Crema de chocolate con nueces
2h 10 min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4 Std. 50 Min
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Pastel de queso y crema pastelera a la canela
3 Std. 20 Min
Flan de avellanas
5h 15min
Tarta de limón y chocolate
2h
Mousse de café
3h 15min
Natillas ligeras de chocolate al licor para dos
1h 40min
Pudin de chocolate y queso con cookies
4h 20min