Crema catalana de chocolate

Crema catalana de chocolate

4.5 41 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 400 g de leche entera
  • 100 g de nata (35% de grasa)
  • 4 yemas de huevo
  • 150 g de azúcar
  • 20 g de maicena
  • 1 cucharadita de azúcar vainillado
    1 cucharadita de vainilla líquida
  • 1 pellizco de sal
  • 6 - 8 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
  • 10 g de cacao puro en polvo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 9.17 g
Kalorie 2203 kJ / 527 kcal
Tłuszcz 27.39 g
Błonnik 3.22 g
Węglowodany 60.94 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...