Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 tuorlo
- 120 g di olio di oliva
- 2 cucchiai di liquore allo zafferano ed erbe
- 80 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 0
Ripieno
- 100 g di mandorle pelate e tostate
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 250 g di acqua
- 100 g di zucchero
- 2 tuorli
- 1 pizzico di cannella in polvere
Terminare la preparazione
- burro
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2799 kJ / 669 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone al cioccolato e arancia
3h 30min
Dessert di Capodanno alla melagrana
1h
Tarallucci alla confettura di uva
2h
Torta degli auguri
1h 35 min
Pizza con la ricotta
2h 40min
Fiadoni
1h
Pan di Spagna
1h 50min
Babà napoletano
3h
Pasta choux al cacao
1 Std. 10 Min
Taralli dolci speziati
55 Min
Pasticciotti leccesi
1 Std. 15 Min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min