Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 tuorlo
- 120 g di olio di oliva
- 2 cucchiai di liquore allo zafferano ed erbe
- 80 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 0
Ripieno
- 100 g di mandorle pelate e tostate
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 250 g di acqua
- 100 g di zucchero
- 2 tuorli
- 1 pizzico di cannella in polvere
Terminare la preparazione
- burro
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2799 kJ / 669 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mostaccioli siciliani
1 godz.
Girelle alla ricotta
1h 15min
Crema pasticcera
15 Min
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Bignè all'amarena
3h
Danubio dolce al cioccolato
6h
Pasta choux al cacao
1 godz. 10 min
Mostaccioli al mosto cotto
1 godz.
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min
Pasticciotti leccesi
1h 15min
Calzoncelli melfitani
1h 40min