Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bread Dough
- 1 Tbsp dried instant yeast
- 350 g water
- 750 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp fine sea salt
Durban Curry
- 3 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 30 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 1 star anise
- 2 Tbsp garam masala
- 1 ½ tsp dried fennel seeds
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp chilli powder
- 50 g tomato purée
- 750 g stewing steak, cut in pieces (3 cm)
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 400 g water
Sambal and Assembly
- 200 g tomatoes, diced (1 cm)
- 100 g red onions, diced (5 mm)
- ½ - 1 fresh green chilli, deseeded, diced (5 mm), to taste
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 1 Tbsp red wine vinegar
- 3 Tbsp olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3094 kJ / 734 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min
Traditional bobotie
1h 30 min
Malva Pudding
55 min
Mealie bread
55 min
Malva Pudding
55 min
Biltong Scones
45 min
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Koeksisters
1h
Malva pudding
50min
Roosterkoek (Barbecue Bread) with Boerewors Burgers
1 godz. 45 min
Milk Tart
8 godz. 45 min
Boboti (Spiced Baked Mince Beef)
1 Std. 10 Min