
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bread Dough
- 1 Tbsp dried instant yeast
- 350 g water
- 750 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp fine sea salt
Durban Curry
- 3 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 30 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 1 star anise
- 2 Tbsp garam masala
- 1 ½ tsp dried fennel seeds
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp chilli powder
- 50 g tomato purée
- 750 g stewing steak, cut in pieces (3 cm)
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 400 g water
Sambal and Assembly
- 200 g tomatoes, diced (1 cm)
- 100 g red onions, diced (5 mm)
- ½ - 1 fresh green chilli, deseeded, diced (5 mm), to taste
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 1 Tbsp red wine vinegar
- 3 Tbsp olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3094 kJ / 734 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Traditional bobotie
1 Std. 30 Min
Malva Pudding
55 Min
Malva pudding
50 Min
Mealie bread
55 Min
Milk Tart
8 Std. 45 Min
Roosterkoek (Barbecue Bread) with Boerewors Burgers
1 Std. 45 Min
Tin Can Mealie Bread
25 Min
Malva Pudding
55 Min
Koeksisters
1 Std.
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1 Std. 15 Min
Boboti (Spiced Baked Mince Beef)
1 Std. 10 Min
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min