Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- 10 g di lievito di birra fresco
-
500
g di farina tipo 1
lub 500 g di farina tipo 0 - 70 g di lardo a fettine
-
3
rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 cucchiaino di timo secco - 1 cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50 min
Il pane di Altamura
4 Std.
Pagnotta al rosmarino
3h 30min
Treccia di grano duro alla salvia
5h
Pane pugliese
29h 20min
Pane ebraico (Challah)
3h 30min
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Baguette tradizionale
15h 35min
Pagnotte turche
2h 20 min
Pane barese
6h 15min
Pane con farina di mais
5 Std. 5 Min
Pagnotta casereccia
5h 10min