Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- 10 g di lievito di birra fresco
-
500
g di farina tipo 1
lub 500 g di farina tipo 0 - 70 g di lardo a fettine
-
3
rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 cucchiaino di timo secco - 1 cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4u.
Pane barese
6h 15min
Baguette tradizionale
15 Std. 35 Min
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50min
Panini noci e uvetta (di Erica Liverani)
4h 50min
Bomboloni al forno
3 godz. 35 min
Rosette
5j 20 menit
Baguette
4u.
Nodini mediterranei
3 Std. 50 Min
Pagnotte turche
2h 20 min
Mantovanine
2u. 45min
Pane pugliese
29h 20min