Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 150 g manteiga
- 40 g água
- ½ c. chá de sal
- 300 g farinha tipo 65
Recheio
- 250 g cebola cortada em lâminas
- ½ c. chá de sal
- 50 g manteiga
- 5 ovos
- 200 g natas
- 1 pitada de pimenta
- 120 g presunto fatiado cortado em pedaços
- 120 g queijo camembert fatiado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2199.8 kJ / 525.8 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 645.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One pot de massa com salsicha
30 min
Carne em massa folhada
40 min
Crepes de frango com milho
1 Std. 15 Min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1j 30 menit
Tarte rápida com gorgonzola, pera e nozes - TM6
35 Min
Batatas recheadas
1j 30 menit
Creme de limão com morangos
10 min
Bifinhos de vaca com molho de chocolate
45 Min
Baguetes com pasta de atum
30 min
Empadão enrolado
1j 30 menit
Empadão de batata com brócolos e carne picada
1j 20 menit
Carbonara de salsichas
40 min