Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yoghurt tahini sauce
- 50 g water, cold
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice, freshly squeezed
- 100 g tahini paste
- 400 g yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and dish assembly
- 10 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 1 lemon, zest only
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 1000 g chicken pieces (thighs, drumsticks, breasts, wings)
- 800 g water
- 2 large pita breads
- vegetable oil for frying
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3824 kJ / 914 kcal
- Białko
- 46.8 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 60.9 g
Alternatywne przepisy
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 Std.
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Za'atar bread rolls
2 Std.
Cheese sambousek
1h 45min
Okra and meat stew (bamia)
1 Std.
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20min
Middle eastern stuffed chicken
2h 25min
Raw kibbeh
15min
Chicken with rice
1 Std.
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min