
Urządzenia i Akcesoria
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions
Składniki
Yoghurt tahini sauce
-
water cold50 g
-
garlic cloves2
-
lemon juice, freshly squeezed40 g
-
tahini paste100 g
-
yoghurt full fat400 g
-
salt½ tsp
Chicken and dish assembly
-
garlic cloves10
-
olive oil30 g
-
lemon zest only1
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
freshly ground black pepper1 pinch
-
chicken pieces (thighs, drumsticks, breasts, wings)1000 g
-
water800 g
-
large pita breads2
-
vegetable oil for frying
-
lemon juice120 g
-
pine nuts, toasted20 g
-
fresh coriander finely chopped5 sprigs
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
914 kcal /
3824 kJ
Białko
46.8 g
Tłuszcz
60.9 g
Węglowodany
47.6 g