Urządzenia i Akcesoria
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions
Składniki
Yoghurt tahini sauce
-
water cold50 g
-
garlic cloves2
-
freshly squeezed lemon juice40 g
-
tahini paste100 g
-
yoghurt full fat400 g
-
salt½ tsp
Chicken and dish assembly
-
garlic cloves10
-
olive oil30 g
-
lemon zest only1
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
freshly ground black pepper1 pinch
-
chicken pieces (thighs, drumsticks, breasts, wings)1000 g
-
water800 g
-
large pita breads2
-
vegetable oil for frying
-
lemon juice120 g
-
pine nuts, toasted20 g
-
fresh coriander finely chopped5 sprigs
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
46.8 g
Kalorie
3824 kJ /
914 kcal
Tłuszcz
60.9 g
Węglowodany
47.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kashta cream
10 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Salmon kabsa
35 min
Koshari stew
45 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Za'atar mix substitute
5 min
Arabian spice mix
5 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Chicken with rice
1 godz.
Salmon tartare
10 min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min