Urządzenia i Akcesoria
Steamed Carrot Cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions
Składniki
Carrot Cake
-
carrots in pieces (2.5 cm)200 g
-
all purpose white flour130 g
-
sugar70 g
-
dark brown sugar70 g
-
apple sauce unsweetened115 g
-
egg, large (65-70 g)2
-
cinnamon, ground1 tsp
-
baking powder1 tsp
-
baking soda½ tsp
-
salt¼ tsp
-
nutmeg, ground⅛ tsp
-
vanilla extract, natural1 tsp
-
pecan nut, chopped60 g
-
raisin, all varieties60 g
-
water1275 g
Frosting
-
cream cheese room temperature, diced (1.5 cm)115 g
-
butter, unsalted room temperature, diced (1.5 cm)60 g
-
powdered sugar30 g
-
pecan nut, chopped to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5.9 g
Kalorie
1515.8 kJ /
362.3 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
45.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Holiday Table
14 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Rice Pudding
1 godz. 10 min
Mixed Berries Pavlova Stack
Brak ocen
Cheesecakes in Jars
2 godz. 30 min
Chocolate Zucchini Mini Loaves
1 godz. 40 min
Sticky Toffee Pudding
Brak ocen
Skillet Chocolate Chip Cookie
40 min
Caramel toffees
Brak ocen
Pumpkin-ish Pie (Bill Yosses)
2 godz. 30 min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
Brak ocen
Keto Cheesecake
Brak ocen
Thick and Creamy Custard
Brak ocen
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
Brak ocen