Steamed Carrot Cake

Steamed Carrot Cake

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions

Składniki

Carrot Cake
  • carrots in pieces (2.5 cm)
    200 g
  • all purpose white flour
    130 g
  • sugar
    70 g
  • dark brown sugar
    70 g
  • apple sauce unsweetened
    115 g
  • egg, large (65-70 g)
    2
  • cinnamon, ground
    1 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • baking soda
    ½ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • nutmeg, ground
    ⅛ tsp
  • vanilla extract, natural
    1 tsp
  • pecan nut, chopped
    60 g
  • raisin, all varieties
    60 g
  • water
    1275 g
Frosting
  • cream cheese room temperature, diced (1.5 cm)
    115 g
  • butter, unsalted room temperature, diced (1.5 cm)
    60 g
  • powdered sugar
    30 g
  • pecan nut, chopped to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.9 g
Kalorie 1515.8 kJ / 362.3 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 45.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie