Beetroot and goat cheese ice cream with crackers
TM6

Beetroot and goat cheese ice cream with crackers

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 150 g sugar
  • 6 egg yolks
  • 400 g milk, min. 3,2%
  • 375 g cream, min. 30% fat
  • 300 g soft goat cheese, in pieces
  • 170 g wholemeal bread flour
  • 50 g olive oil
  • 1 tbsp sesame seeds
  • 10 g balsamic vinegar
  • ¼ tsp salt
  • 250 g cooked beetroot, cut in pieces
  • 120 g water
  • 30 g freshly squeezed lemon juice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2284.5 kJ / 546 kcal
Białko
14.1 g
Węglowodany
41.2 g
Tłuszcz
36.8 g
Tłuszcz nasycony
19.2 g
Błonnik
1 g
Sód
390.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy