Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g unsalted butter, cold, diced (1 cm)
- 50 g water, ice cold
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 4 tomatoes, medium, cut in approx. 24 slices.
- fine sea salt, for sprinkling
- 375 g mozzarella cheese, cut in pieces
-
140
g Spanish onions, quartered
lub 140 g brown onions, quartered - 3 slices bacon, cut in pieces (1 cm)
- ground black pepper, to taste
- garlic powder, to taste
- 2 Tbsp fresh basil leaves, chopped
- 230 g mayonnaise (not low fat - see tip)
- 5 g fresh parsley leaves, chopped
- ½ tsp Tabasco® sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2775 kJ / 669 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 55 g
Alternatywne przepisy
Garlic Cheddar Biscuits
30 min
Tarte Bourguignonne
1 godz. 30 min
Potato Base Pizza
1h 5min
Quiche Lorraine
45 min
Dill and Feta Flatbread
1 godz. 20 min
Pecan Pie Cheesecake Bars
4h
Stuffed Tomatoes with Rice and Cashew & Basil Sauce
1 godz. 30 min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40min
Tomato Basil Chicken Quiche
1h
Pea and Courgette Tarts
1h
Roasted Tomato Tart
2h
Christmas Cheese and Onion Quiche (UK)
1 godz. 45 min