Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons rouges (150 g env.), coupés en deux
- 220 g de sucre roux non raffiné
- 125 g de vinaigre de vin rouge
- 185 g d'eau
- 4 branches de romarin frais (env.10 cm), effeuillées
- 1 bâton de cannelle
- 10 grains de poivre noir
-
1
feuille de laurier
lub 1 feuille de laurier déshydratée - ¼ c. à café de noix de muscade en poudre
- 340 g de canneberges déshydratées
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre noir moulu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 784.3 kJ / 187.1 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture d'ananas à la vanille
25 Min
Marmelade aux 3 agrumes
6h
Biscuits aux canneberges et aux amandes (métrique)
1 Std. 20 Min
Fond de légumes
45 Min
Velouté frais d'amande "ajo blanco"
3 godz. 10 min
Choucroute
12h 15 min.
Pâté tamal (Anna) Métrique
Brak ocen
Chutney de canneberges
1 Std.
Chutney pomme-gingembre et chutney de mangue épicée
1 Std. 40 Min
Glace au tofu et au chocolat
6h 10min
Glace à l'estragon
12h
Pain artisanal (Betty) Métrique
4h 35min