Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons rouges (150 g env.), coupés en deux
- 220 g de sucre roux non raffiné
- 125 g de vinaigre de vin rouge
- 185 g d'eau
- 4 branches de romarin frais (env.10 cm), effeuillées
- 1 bâton de cannelle
- 10 grains de poivre noir
-
1
feuille de laurier
lub 1 feuille de laurier déshydratée - ¼ c. à café de noix de muscade en poudre
- 340 g de canneberges déshydratées
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre noir moulu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 784.3 kJ / 187.1 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amandes au cacao et au café
30 min
Lait de cajou (Métrique)
5min
Biscuits couronne de matcha (métrique)
1h
Chutney de canneberges
1h
Chutney de mangue
1h
Pesto persan
10 min
Sauce à la cerise
35min
Sucre orange-épices de Noël
2h
Chutney de poires
55min
Salsa à la mexicaine
1h 25min
Biscuits aux canneberges et aux amandes (métrique)
1h 20min
Herbes salées
15 Min