![Soupe à la farine torréfiée Soupe à la farine torréfiée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61b7234e-b754-4b20-976e-fb80d1d75e3f/Derivates/70611b48-9689-446d-b3fa-8de034dd4469.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de comté, coupé en cubes
- 155 g de farine de blé T 55
- 1500 g de bouillon de légumes
- 2 branches de céleri, émincées
- du sel
- du poivre moulu
- 4 - 5 tranches de pain de campagne
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1323 kJ / 314 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boules de Berlin à la compote de pommes
3h 55min
Soupe céleri-pomme
30 Min
Médaillons de porc, frites de chou-rave et sauce au paprika
1 Std. 30 Min
Velouté de carotte, gingembre, œuf mollet et carottes crues à l'huile d'olive
35 min
Soupe bâloise à la farine
1 godz. 10 min
Soupe de potiron au morbier
45 Min
Soupe crémeuse de légumes et riz sauvage
1 Std. 5 Min
Velouté de chou-fleur à la marocaine
1 godz. 10 min
Soupe au lait ribot
40 Min
Rieska (pain lapon)
30 Min
Strukli (Beignets au fromage)
1 Std.
Soupe au chou et boulettes de blanc de volaille
1 Std. 45 Min