Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Vollrohrzucker
- 250 g Schlagobers
- 100 g Milch
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 750 g Wasser
- 50 g frische Himbeeren, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1836 kJ / 439 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caesar Salad mit Huhn
50 min
Menü: Maronicremesuppe, Rinderfilets mit Sellerie-Erdäpfel-Gemüse und Schokotraum
1h 5min
Schoko-Rosmarin-Creme mit Erdbeerragout
2 godz. 35 min
Selchsuppe | Radieschen | Brot
35 min
Panna Cotta
3 godz. 40 min
Limettensorbet mit Gin
3 godz. 45 min
Vitello tonnato sous-vide
4h 30min
Eierlikör mit Safran
2h 25 min
Salzburger Nockerl
30 min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5h 15 min
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2h 15min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min