Pollo en salsa de vino tinto con champiñones

Pollo en salsa de vino tinto con champiñones

3.1 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

  • 30 g de aceite de oliva
  • 450 g de cebolla morada en mitades
  • 80 g de tocino ahumado en cubos
  • 1 cucharadita colmada de concentrado de caldo de pollo
    1 cubo de caldo de pollo, desmoronado
  • 1 cda de hierbas de Provenza secas
  • 200 g de vino tinto
  • 100 g de agua
  • 500 g de papas harinosas con cáscara, en cubos (3 cm )
  • 4 - 5 muslos de pollo sin piel (aprox. 550 g)
  • 250 g de hongos frescos en cuartos
  • hojas de perejil fresco picado, para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 335.7 mg
Białko 44.2 g
Kalorie 3468.8 kJ / 829.1 kcal
Tłuszcz 51.9 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Węglowodany 37.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...