Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g de pulpa de calabaza
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 2 cditas de sal gruesa
- 1 cdita de tomillo fresco
- 1200 g de agua
- 1 cdita de pimienta blanca molida
- 50 g de vino blanco
- almendras fileteadas tostadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 361 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de calabacitas
40min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Crema de ejotes con verduras
35 Min
Crema de zanahoria y jengibre
55min
Sopa de zanahoria y espárragos con almendras
30min
Aderezo de jengibre y naranja
5 min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30min
Crema de flor de calabaza
30min
Sopa de zanahoria y apio nabo con aceite de hierbas
45min
Baba ganoush de calabaza
35 Min
Crema de espárragos verdes con piñones picantes
1h
Crema de verduras
20 min