Cerdo agridulce

Cerdo agridulce

4.5 70 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 porción

Składniki

Carne
  • 800 g carne de cerdo magra, sin nervio en trozos (2-3 cm)
  • 2 huevos
  • 100 g de harina de trigo
  • 100 g de fécula de maíz
  • 2 cditas de polvo para hornear
  • 1 ½ cdita de sal fina
  • 150 g de agua
  • 300 - 400 g de aceite para freír
Salsa agridulce y vegetales
  • 250 g de cebolla de cambray en cuartos
  • 150 g de pimiento verde en trozos
  • 150 g de pimiento rojo en trozos
  • 120 g de azúcar
  • 80 g de vinagre de arroz
  • 20 g de salsa de soya
  • 40 g de catsup
  • 250 g de agua
  • 2 - 3 gotas de salsa Tabasco (optional)
  • 150 g de zanahorias en rebanadas delgadas
  • 15 g de fécula de maíz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 27 g
Kalorie 2123 kJ / 508 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...