Estofado de pollo en jitomate y albahaca

Estofado de pollo en jitomate y albahaca

4.5 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porciones

Składniki

  • 40 g de queso parmesano , en trozos
  • 30 g de aceite de oliva
  • 150 g de cebolla , en cuartos
  • 200 g de zanahoria , en trozos
  • 3 dientes de ajo
  • 10 - 15 hojas de albahaca fresca , y un poco más para servir
  • 400 g de jitomates en conserva
  • 20 g de vino blanco
  • 800 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel , en cubos (4 cm)
  • 1 cdita de sal
  • 2 - 3 pizcas de pimienta molida , al gusto
  • 480 g de frijol bayo cocido , escurridos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 1357 kJ / 324 kcal
Białko 39 g
Węglowodany 18 g
Tłuszcz 9 g
Błonnik 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...