Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Res con salsa de hongos en cocción lenta TM6
TM6

Res con salsa de hongos en cocción lenta TM6

4.6 (16 ocen)

Składniki

Res en cocción lenta

  • 50 g de echalot, en mitades
  • 1 diente de ajo, pelados
  • 40 g de mantequilla sin sal, en trozos
  • 100 g de vino tinto
  • 500 g de carne de res limpia, en cubos (3 cm)
  • ½ de cubo de caldo de res (para 0,5 l.), desmoronado
  • 300 g de agua
  • 2 hojas de laurel secas
  • 2 ramitas de tomillo fresco
  • 1 - 2 pizca de sal, o al gusto
  • 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto

Salsa de hongos

  • 40 g de echalot, en mitades
  • 30 g de mantequilla sin sal, en trozos
  • 200 g de hongos, frescos, p. ej. setas, champiñones, cremini..., en trozos (2-3 cm)
  • 100 g de crema
  • 35 g de harina de trigo
  • 1 - 2 pizca de sal, o al gusto
  • 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
  • hojas de perejil fresco, picadas, para decorar

Wartości odżywcze
na 1 porción
Kalorie
2798 kJ / 668 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
50 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Błonnik
5 g
Sód
1187 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy