Urządzenia i Akcesoria
Tomaten-Brot-Salat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Ciabatta in Würfeln (2 cm)150 g
-
Olivenöl7 EL
-
Zwiebel halbiert1
-
Wasser150 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 TL
-
Essig mild3 EL
-
Zucker1 ½ TL
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer5 Prisen
-
Tomaten in Stücken (3 cm)650 g
-
Artischockenherzen aus dem Glas, abgetropft, geviertelt300 g
-
Basilikum abgezupft, grob zerzupft8 Stängel
-
Fenchelsalami80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1700 kJ /
405 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2017
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bayerischer Kartoffelsalat
15 min
Griechischer Bauernsalat
20 min
Eisbergsalat mit Halloumi
40 min
Obatzter mit Frühlingszwiebeln
5 min
Radieschen-Gurken-Salat mit Räucherlachs
40 min
Tomatensalat mit Aprikosen und Serrano
25 min
Bunter Rettichsalat
1 godz. 10 min
Melonen-Brot-Salat
25 min
Kartoffel-Radieschen-Salat
2 godz.
Tomaten-Kartoffel-Salat
1 godz. 20 min
Frühlings-Kartoffelsalat
2 godz. 55 min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10 min