Dolce al semolino con albicocche e crema inglese

Dolce al semolino con albicocche e crema inglese

3.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

Dolce al semolino
  • 1 cucchiaio di scorza di limone
  • 1 stecca di vaniglia a metà
  • 1 stecca di cannella
  • 700 g di succo di frutta all'albicocca
  • 100 g di semolino di grano duro
  • 50 g di mascarpone
  • 50 g di zucchero semolato
  • 6 albicocche mature, in quarti
Crema inglese
  • 4 tuorli d'uovo
  • 60 g di zucchero semolato
  • 10 g di zucchero vanigliato, fatto in casa
  • 400 g di latte parzialmente scremato
  • scorza di limone grattugiata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.5 g
Kalorie 1330 kJ / 314 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 51.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...