Wersje kompatybilne
Dolce al semolino con albicocche e crema inglese
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dolce al semolino
- 1 cucchiaio di scorza di limone
- 1 stecca di vaniglia, a metà
- 1 stecca di cannella
- 700 g di succo di frutta all'albicocca
- 100 g di semolino di grano duro
- 50 g di mascarpone
- 50 g di zucchero semolato
- 6 albicocche mature, in quarti
Crema inglese
- 4 tuorli d'uovo
- 60 g di zucchero semolato
- 10 g di zucchero vanigliato, fatto in casa
- 400 g di latte parzialmente scremato
- scorza di limone grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1330 kJ / 314 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 51.3 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cipolle tritate
5min
Dolce all'ananas in vasetto al vapore
1h 5min
Maionese
10min
Monte bianco
1h
Torta multistrato al pan di zenzero
28u. 50min
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 Std. 50 Min
Pannacotta con bisque di astice e chele di granchio
2u. 20min
Crema mascarpone al caprino
20min
Torta alla crema e albicocche (senza glutine)
1h 5min
Gelato alle fragoline di bosco
20min
Crema di formaggio spalmabile
5min
Tortine all'arancia e cioccolato
2h