Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 20 g di zucchero
- 500 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
- 20 g di olio di oliva + q.b. per oliare
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
- 1 uovo, leggermente sbattuto con 1 cucchiaino di acqua, per spennellare
- ½ cucchiaio di semi di sesamo
- ½ cucchiaio di semi di cumino
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50min
Pane al semolino
4h
Katmer (panini sfogliati turchi)
5 godz. 30 min
Panini al curry e ricotta
2sa 35 dk
Treccia di grano duro alla salvia
5h
Panini alla menta (di Erica Liverani)
3 Std. 35 Min
Pane ebraico (Challah)
3h 30min
Filoncini alla cipolla
3u. 50min
Baguette
4h
Pane al latte
2h 20 min
Himbasha (pane etiope in padella)
3u. 40min
Ciabattine veloci
3h 10min