Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 100 g di farina tipo 00
- 50 g di acqua tiepida
- 1 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 850 g di acqua
- 7 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina manitoba
- 250 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 9 g di olio extravergine di oliva
- 3 g di malto d'orzo
- 15 g di menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 Std.
Pane al curry e paprika
4h 50min
Filone saporito
5 Std. 20 Min
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Pane alla birra
4 Std. 55 Min
Pane alle olive
2h 20min
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min
Treccia di grano duro alla salvia
5 godz.
Panini integrali alle erbe
4h 45min
Corona bordolese
5 Std. 20 Min
Panini alle erbe
3 godz. 5 min
Filone di sola semola
2h 50min