Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 225 g pancetta, diced
- 225 g tomato sauce
- 225 g vegetable stock
- 45 g molasses
- 30 g dark brown sugar
- 30 g Dijon mustard
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp dried basil
- 1 tsp salt
-
½
tsp dried sage leaf
lub ½ tsp ground fennel seeds - ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried red chilli flakes, to taste
- 3 cans cannellini beans (425 ml cans), drained
- 1 - 2 sprigs thyme, fresh, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1593.2 kJ / 380.8 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 669.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulghur and lentil soup
1 Std.
Flour Tortilla
1 Std.
Garlic Herb Marinade and Dressing
10 Min
Polenta with mediterranean vegetables
1h 35min
Buckwheat with Mushrooms and Gorgonzola
25 Min
Potato Pancakes
45 Min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
10 Min
Creamy vegetable rice
25 Min
Mushroom Taco Filling
35 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 Std.
Greek pita breads
1h 15 min
Pizza sauce
30 min