Italian "Baked" Beans

Italian "Baked" Beans

4.7 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • onions quartered
    225 g
  • garlic cloves
    2
  • pancetta diced
    225 g
  • tomato sauce
    225 g
  • vegetable stock
    225 g
  • molasses
    45 g
  • dark brown sugar
    30 g
  • Dijon mustard
    30 g
  • dried oregano
    1 tsp
  • dried basil
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • dried sage leaf
    ½ tsp
    ½ tsp ground fennel seeds
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • dried red chilli flakes to taste
    ¼ tsp
  • cannellini beans (425 ml cans), drained
    3 cans
  • thyme, fresh to garnish
    1 - 2 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 669.8 mg
Białko 17.9 g
Kalorie 1593.2 kJ / 380.8 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 52.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...