Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 400 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Gouda, mittelalt, in Stücken
- 150 g Milch
- 3 Eier
- 100 g Speckwürfel
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 100 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 2 Prisen Kümmel, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1097 kJ / 262 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Auflauf
1h
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
1h
Landei auf hoher See
10 min
Wirsing-Käse-Suppe
45min
Frischkäsepralinen
15min
Zwiebelkuchen
2h 15min
Pesto-Coleslaw
40min
Sauerkraut-Blechkuchen
1h 10min
Käse-Tarte mit Cidre
1h
Blumenkohl-Pizza-Happen
1h 20 min
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1h 15 min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1h 45min