Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
TM5 TM6

Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)

4.6 (49 ocen)

Składniki

  • 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 180 g cukinii, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 30 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 130 g miąższu dyni, pokrojonego na kawałki
  • 80 g zielonej fasolki mamut, świeżej, pokrojonej na kawałki, bez łyka
    lub 80 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka
  • 450 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 800 g wody
  • 700 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
380.4 kJ / 91 kcal
Białko
12.7 g
Węglowodany
10.5 g
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy