Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)

Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)

4.6 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    180 g
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    80 g
  • cukinii obranej, pokrojonej na kawałki
    180 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    30 g
  • miąższu dyni pokrojonego na kawałki
    130 g
  • zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki, bez łyka
    80 g
    80 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    450 g
  • wody
    800 g
  • piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
    700 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 91 kcal / 380.4 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 0.6 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...