Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)

Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)

4.6 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji

Składniki

  • 180 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 180 g cukinii obranej, pokrojonej na kawałki
  • 30 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 130 g miąższu dyni pokrojonego na kawałki
  • 80 g zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki, bez łyka
    80 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka
  • 450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 800 g wody
  • 700 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na ok. 2 cm kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 91 kcal / 380.4 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 0.6 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...