Afelia mit Bulgur (zypriotisches Schweinegulasch)

Afelia mit Bulgur (zypriotisches Schweinegulasch)

4.0 38 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Korianderkörner
    2 EL
  • Lorbeerblatt, getrocknet klein
    1
  • schwarze Pfefferkörner
    ½ TL
  • Salz
    2 ½ TL
  • Rotwein
    200 g
  • Orangensaft
    50 g
  • Schweinegulasch in Würfeln (2 cm)
    800 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Bulgur
    200 g
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Honig nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
  • Maisstärke
    1 EL
  • Koriander, frisch gehackt, nach Geschmack, etwas mehr zum Dekorieren
    1 - 2 EL
  • Bio-Orange dünn, zum Dekorieren
    4 Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 666 kcal / 2784 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...