Sobrasada-Risotto (Spanien/Mallorca)

Sobrasada-Risotto (Spanien/Mallorca)

4.6 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (3 cm)
    80 g
  • Schalotten (ca. 60 g)
    2
  • Butter
    40 g
  • natives Olivenöl
    30 g
  • Risottoreis mit 14-15 Minuten Garzeit
    320 g
  • trockener Weißwein
    60 g
  • Wasser
    720 g
  • Gewürzpaste für Fleisch- oder Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Brühwürfel (für 0,5 l), für Fleisch- oder Gemüsebrühe
  • Salz nach Geschmack
    ½ - 1 TL
  • Sobrasada (spanische Paprikastreichwurst), in Stücken
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 672 kcal / 2830 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...