Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 2 Schalotten (ca. 60 g)
- 40 g Butter
- 30 g natives Olivenöl
- 320 g Risottoreis mit 14-15 Minuten Garzeit
- 60 g trockener Weißwein
- 720 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleisch- oder Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Brühwürfel (für 0,5 l) für Fleisch- oder Gemüsebrühe - ½ - 1 TL Salz nach Geschmack
- 100 g Sobrasada (spanische Paprikastreichwurst), in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2830 kJ / 672 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Risotto Milanese
35p
Risotto milanese
35p
Focaccia mit dicken Bohnen, Pancetta und Pecorino
2óra 10p
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2 Std. 40 Min
Focaccia mit Thymian
1 Std. 55 Min
Neapolitanischer Kranz
2h 15min
Spanischer Risotto
40p
Risotto mit Basilikum
40p
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35p
Zabaglione
15p
Risotto alla Milanese
35p
Rucola-Risotto
35p