Wersje kompatybilne
Marinierte Fischfilets mit Sauce und Couscous-Salat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinierter Fisch
- 2 Knoblauchzehen
- 5 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- ½ - 1 TL Fenchelsamen, nach Geschmack
- 1 Prise Zimt
- ¼ TL Safran
- ½ TL Salz
- 3 EL Olivenöl
- 2 weiße Fischfilets (à ca. 180 g)
Sauce
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Koriander
- 1 Zitrone, unbehandelt
- ½ - 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen, nach Geschmack
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 Prise Chiliflocken
- 30 g Olivenöl
Couscous-Salat und Fertigstellung
- 100 g Couscous
- 15 g Olivenöl
- 610 g Wasser
- 1 Prise Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ TL Salz
- 5 Stängel Koriander, abgezupft
- 1 rote Chilischote, frisch
- 1 Möhre (ca. 60 g), in Stücken
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint
- 80 g Kichererbsen, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3187 kJ / 762 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinierter Lachs mit Thai-Spargel
1 Std. 20 Min
Colombo-Lammcurry mit Auberginen
2 godz. 15 min
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
45 Min
Kreolischer Fisch
35 Min
Hähnchen-Chia-Burger
1 Std. 10 Min
Zander mit Spinat
30 Min
Lammeintopf mit Paprika
50 min
Chraime mit gedämpftem Heilbutt
1 Std.
Lammkotelettes mit Blutorangensauce
1 Std. 10 Min
Rotbarsch mit Roter Mojo
1 Std.
Gemüsereis mit Lamm
40 Min
Lachs Tikka mit gedämpftem Reis
40 Min