
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cranberry pesto stuffing
- 1 garlic clove
- 60 g shallot (approx. 1/2 shallot)
- 20 g butter
- 50 g dried cranberries
- 30 g hazelnuts
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 1 pinch fine salt
- 1 pinch black pepper, freshly ground
- 150 g Camembert cheese cut into pieces
Chicken, potatoes and mustard sauce
- 1 garlic clove
- 60 g shallot (approx 1/2 shallot)
- 10 fresh chives cut into pieces
- 20 g butter
- 500 g water
-
1 - 2
tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 6 potatoes medium-sized, well-washed and cut into pieces (3-4cm)
- 900 g chicken breast fillets, skinless (3 fillets, approx. 300 g each)
- 150 - 200 g fresh green beans trimmed
- 20 g dry white wine
- 2 tbsp plain flour
- 3 tsp hot mustard
-
2
tsp jarred horseradish
lub 2 tsp fresh horseradish grated - 2 tsp wholegrain mustard
- 1 - 2 pinches fine salt to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 483 kcal / 2028 kJ
- Białko
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Błonnik
- 4.6 g