Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2270 g beef brisket, first or second cut
- salt, to season
- black pepper, ground, to season
- 2 tbsp vegetable oil
- 1 carrot (approx. 113 g), cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 1 celery stalk (approx. 113 g), cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 1 onion (approx. 340 g), cut into pieces
- 790 g water, divided
- 4 tsp beef stock paste, divided
- 60 g brown sugar
- 15 g Worcestershire sauce
-
60
g balsamic vinegar
lub 60 g red wine vinegar - 45 g tomato paste
- 30 g tamari sauce
- 1 tsp paprika
- 1 tsp garlic powder
- ¼ tsp dried red chilli flakes
- parsley, fresh, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 696 mg
Alternatywne przepisy
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Chinese-style chicken
25min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 godz. 50 min
Soy Chicken with Bok Choy
40 Min
Cuban Sandwich
17 godz.
Hummus with Peas and Beans
25min
Fish Burger with Salt and Vinegar Shoestring Potatoes
45 Min
Chicken Mushroom Fajitas (TM6)
1 Std.
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
6h 10min
Caterpillar chocolate roll
3h 15min
Steamed Cumin Beef Buns
2h 30 min
Marry Me Chicken
40 Min