Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
TM31 TM5 TM6

Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce

4.5 (2 oceny)

Składniki

  • 1750 g water
  • 360 g plum tomatoes (6 tomatoes)
  • 500 g aubergines (1-2 pieces)
  • 250 g mozzarella (2 balls)
  • 6 slices smoked salmon (120-130 g)
  • 1 plain yoghurt
  • 1 tsp mustard
  • 20 g extra virgin olive oil
  • 6 fresh basil leaves, for decoration
  • 30 g slivered almonds, toasted, for decoration

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1074 kJ / 257 kcal
Białko
17.09 g
Węglowodany
6.36 g
Tłuszcz
18.14 g
Błonnik
2.52 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy