Aubergine papeton with tomato coulis

Aubergine papeton with tomato coulis

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

Papeton
  • aubergines cut in pieces (approx. 3 cm)
    1000 g
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    50 g
  • slightly salted butter for greasing
  • wheat flour for dusting
  • eggs
    4
  • semi-skimmed milk
    50 g
  • salt
    3 pinches
  • ground cayenne pepper
    1 pinch
  • hot water for bain-marie
Tomato coulis
  • garlic cloves
    3
  • white onions cut in halves
    100 g
  • olive oil
    30 g
  • ripe tomatoes cut in halves
    600 g
  • caster sugar
    1 tsp
  • fresh thyme leaves
    1 pinch
  • salt
    3 pinches
  • ground white pepper
    2 pinches
  • fresh basil leaves chopped
    10

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 262 kcal / 1089 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...