
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Papeton
- 1000 g aubergines cut in pieces (approx. 3 cm)
- 1 garlic clove
- 50 g olive oil
- slightly salted butter for greasing
- wheat flour for dusting
- 4 eggs
- 50 g semi-skimmed milk
- 3 pinches salt
- 1 pinch ground cayenne pepper
- hot water for bain-marie
Tomato coulis
- 3 garlic cloves
- 100 g white onions cut in halves
- 30 g olive oil
- 600 g ripe tomatoes cut in halves
- 1 tsp caster sugar
- 1 pinch fresh thyme leaves
- 3 pinches salt
- 2 pinches ground white pepper
- 10 fresh basil leaves chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 262 kcal / 1089 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 6 g