Urządzenia i Akcesoria
Aubergine papeton with tomato coulis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions
Składniki
Papeton
-
aubergines cut in pieces (approx. 3 cm)1000 g
-
garlic clove1
-
olive oil50 g
-
slightly salted butter for greasing
-
wheat flour for dusting
-
eggs4
-
semi-skimmed milk50 g
-
salt3 pinches
-
ground cayenne pepper1 pinch
-
hot water for bain-marie
Tomato coulis
-
garlic cloves3
-
white onions cut in halves100 g
-
olive oil30 g
-
ripe tomatoes cut in halves600 g
-
caster sugar1 tsp
-
fresh thyme leaves1 pinch
-
salt3 pinches
-
ground white pepper2 pinches
-
fresh basil leaves chopped10
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8 g
Kalorie
1089 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
Brak ocen
Macadamia Tahini Spread
5 min
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney) Metric
Brak ocen
Polenta
50 min
Antonio Bachour: Passion Fruit Fondue with Brioche and Tropical Fruit (Metric)
4 godz. 30 min
Baba Ganoush
1 godz.
Mixed mushroom pâté
1 godz. 25 min
Cucumber Soup with Prawn Skewers
35 min
Focaccia with Onions (TM5 Metric)
1 godz. 30 min
Mushroom Pâté
1 godz. 30 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Fennel Risotto
35 min