Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g onions, cut into quarters
lub 100 g spring onions, cut into pieces - 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger, thinly sliced
- 1 red chilli, deseeded
- 30 g fresh parsley, leaves only
- 30 g fresh coriander, roughly cut, plus extra to garnish
- 60 g olive oil
- 1 lemon, juice only
- 1 tsp salt, plus one pinch extra
- 600 g monkfish fillet, skinless, boneless, cut into 4 pieces
- 30 g fresh mint, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g carrots, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 100 g turnips, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 150 g potatoes, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 1 preserved lemon, cut into quarters (see tip)
- 1 pinch freshly ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground cinnamon
- 550 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Fish Stew
45min
Radish and Fresh Goat's Cheese Verrines
3 Std. 30 Min
Harissa sauce
10min
Salmon kabsa
35min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30min
Moussaka
2 Std. 20 Min
Moroccan Zaalouk
1h 5min
Pineapple Parcels
1h
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM5)
40min
Couscous with Chicken and Lamb
1h 10min
Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka)
45min