Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g onions, cut into quarters
lub 100 g spring onions, cut into pieces - 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger, thinly sliced
- 1 red chilli, deseeded
- 30 g fresh parsley, leaves only
- 30 g fresh coriander, roughly cut, plus extra to garnish
- 60 g olive oil
- 1 lemon, juice only
- 1 tsp salt, plus one pinch extra
- 600 g monkfish fillet, skinless, boneless, cut into 4 pieces
- 30 g fresh mint, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g carrots, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 100 g turnips, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 150 g potatoes, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 1 preserved lemon, cut into quarters (see tip)
- 1 pinch freshly ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground cinnamon
- 550 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Seafood Risotto
40 min
Paella
30 min
Ratatouille
40 min
Baba Ghanoush
1 godz. 30 min
Cod with citrus butter
50 min
Mai Tai
Brak ocen
Indonesian-style Vegan Vegetable Fritters (TM5)
Brak ocen
Steamed Cod, Rice and Spinach in Lemon Sauce
30 min
Saffron and cardamom poached pears
40 min
Steamed chicken roll and vegetables with vegetable sauce
1h 35 min.
Steamed Whole Fish
45 min
Steamed Cod Over Greens
40 min