
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g onions cut into quarters
lub 100 g spring onions cut into pieces - 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger thinly sliced
- 1 red chilli deseeded
- 30 g fresh parsley leaves only
- 30 g fresh coriander roughly cut, plus extra to garnish
- 60 g olive oil
- 1 lemon juice only
- 1 tsp salt plus one pinch extra
- 600 g monkfish fillet, skinless, boneless cut into 4 pieces
- 30 g fresh mint leaves only, plus extra to garnish
- 180 g carrots cut into pieces (3 x 3 cm)
- 100 g turnips cut into pieces (3 x 3 cm)
- 150 g potatoes cut into pieces (3 x 3 cm)
- 1 preserved lemon cut into quarters (see tip)
- 1 pinch freshly ground black pepper adjust to taste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground cinnamon
- 550 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 387 kcal / 1619 kJ
- Białko
- 34 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 15 g