Forelle mit Linsensalat

Forelle mit Linsensalat

4.5 114 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

Linsensalat
  • braune Linsen, getrocknet (Tellerlinsen)
    200 g
  • Wasser
    650 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe für 0,5 l Wasser
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Paprika rot, in Stücken
    200 g
  • Möhren in Stücken
    200 g
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Frühlingszwiebeln (80 g), in Ringen (5 mm)
    3
  • weißer Balsamico
    40 g
  • Rapsöl
    15 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Forelle
  • Knoblauchzehen
    2
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Rosmarin, frisch abgezupft
    4 Stängel
  • Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund
  • Wasser
    500 g
  • Forellen, frisch (4 Forellen à 200 g), ausgenommen
    800 g
  • Zitronensaft
    4 TL
  • Salz nach Geschmack
  • Pfeffer nach Geschmack

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 341 kcal / 1428 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...