![Gratinierter Spargel auf Thymian-Polenta Gratinierter Spargel auf Thymian-Polenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A4BD6E8D-3049-4393-944C-FED8CAC755E8/Derivates/0D0C5802-22B5-4AA2-A1F4-DC1CDC4D3B43.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 12 Stängel Thymian, abgezupft
- 400 g Milch
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 10 Prisen Salz
- 200 g Polenta (Maisgrieß)
- 1200 g weißer Spargel (1500 g Bruttogew.)
- 2 Prisen Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2116 kJ / 510 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Tortilla
1 Std.
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15 min
Fenchel-Risotto
40 min
Pizza mit Rote Bete
1 godz. 30 min
Brennnessel-Cheesecake mit Spargel
2h
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Zucchinitarte mit Aprikosen-Chili-Glasur
1h 25 min
Sauce mit rotem Radicchio
25 min
Mangoldrisotto
50 min
Crêpes mit Mangoldfüllung
1 Std.
Fenchel-Risotto
35 min