Wersje kompatybilne
Marinierter Lachs mit Buchweizen-Blinis und Zitronen-Dill-Creme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinierter Lachs
- 20 g Dill, abgezupft
- 120 g grobes Salz
- 80 g Zucker
- 15 g Wodka
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Lachsfilet, frisch, mit Haut (ca. 300 g)
Zitronen-Dill-Creme
- 100 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- 20 g Zitronensaft
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Bund Dill, abgezupft
Buchweizen-Blinis
- 100 g Buchweizen-Mehl
- 150 g Wasser
- 1 TL Backpulver
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Butter zum Braten
Garnierung und Fertigstellung
- 35 g Olivenöl
- 15 g Zitronensaft
- 15 g weißer Balsamessig
- 10 g Honig
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 20 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3831 kJ / 902 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargel-Papaya-Cocktail
35 min
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 min
Gewürz-Entenbrust mit Rote-Bete-Risotto
25h
Safran-Risotto mit Zucchini-Mousse und Baconpulver
2h 15min
Perlhuhn Quatre-Épices
50 min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 Min
Marinierter Fisch
24h
Tomaten-Fisch-Suppe
35 min
Gulasch Stroganoff
1 godz. 10 min
Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle
4h 30min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 Min
Bouillabaisse
1h