Marinierter Lachs mit Buchweizen-Blinis und Zitronen-Dill-Creme
TM5 TM6

Marinierter Lachs mit Buchweizen-Blinis und Zitronen-Dill-Creme

4.0 (6 ocen)

Składniki

Marinierter Lachs

  • 20 g Dill, abgezupft
  • 120 g grobes Salz
  • 80 g Zucker
  • 15 g Wodka
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 1 Lachsfilet, frisch, mit Haut (ca. 300 g)

Zitronen-Dill-Creme

  • 100 g Crème double (ca. 48 % Fett)
  • 20 g Zitronensaft
  • 1 Prise Salz
  • 1 Prise Pfeffer
  • 1 Bund Dill, abgezupft

Buchweizen-Blinis

  • 100 g Buchweizen-Mehl
  • 150 g Wasser
  • 1 TL Backpulver
  • 1 Ei
  • 1 Prise Salz
  • 1 Prise Pfeffer
  • Butter zum Braten

Garnierung und Fertigstellung

  • 35 g Olivenöl
  • 15 g Zitronensaft
  • 15 g weißer Balsamessig
  • 10 g Honig
  • 1 Prise Salz
  • 1 Prise Pfeffer
  • 20 g Rucola

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3831 kJ / 902 kcal
Białko
43 g
Węglowodany
77 g
Tłuszcz
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy