Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Schalotten
- 100 g Weißwein
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 40 g Crème fraîche
- 100 g Butter, kalt, in nussgroßen Stückchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Weiße Grundsauce - helle Basissauce mit weißem Gemüse
40 min
Sauce Béarnaise
20 min
Sauce Hollandaise
15min
Panierter Fisch mit Remoulade
40 min
Sauce Béarnaise
40 min
Steinbutt auf Chablis-Gemüse mit Estragonsauce und Sahne-Porree-Kartoffeln
1h
Remoulade
10min
Safran-Butter-Sauce zu Fisch
20 min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40 min
Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
35min
Gedämpfter Kabeljau mit Speckstippe und Kartoffel-Erbsen-Püree
1h
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10min