Parfait glacé aux raisins et aux noix

Parfait glacé aux raisins et aux noix

2.8 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz.
10 parts

Składniki

Le parfait aux raisins et aux noix (la veille)
  • 125 g de cerneaux de noix
  • 400 g de raisins noirs et quelques grains pour la finition
  • ½ c. à café d'agar-agar
  • 400 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 150 g de jus de raisin
  • 125 g de sucre en poudre
  • 6 œufs
La sauce au raisin (le jour même)
  • 150 g de jus de raisin
  • 150 g de caramel au beurre salé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 4.8 g
Kalorie 1769.6 kJ / 4.2 kcal
Tłuszcz 38.6 g
Błonnik 178.3 g
Węglowodany 7.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...