Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le parfait aux raisins et aux noix (la veille)
- 125 g de cerneaux de noix
- 400 g de raisins noirs, et quelques grains pour la finition
- ½ c. à café d'agar-agar
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 150 g de jus de raisin
- 125 g de sucre en poudre
- 6 œufs
La sauce au raisin (le jour même)
- 150 g de jus de raisin
- 150 g de caramel au beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1769.6 kJ / 4.2 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 38.6 g
- Błonnik
- 178.3 g
Alternatywne przepisy
Choco-nougat
3 Std.
Profiteroles à la pistache, coulis de framboises
5h 40min
Bouchée croquante à l'abricot
24 Std. 55 Min
Crème pâtissière
15 Min
Bouchées de pannacotta de tomates sur biscuits au chorizo
4 Std. 45 Min
Choux façon tiramisu
1 Std. 50 Min
Sphère comme une orange sanguine
18 Std.
Crème brûlée
2h 40min
Choux chocolat-réglisse
4 Std.
Macarons d'Amiens
1 Std. 45 Min
Eclairs choco-café
24h
Pâte à chou
2 Std.