Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 80 g d'eau de fleur d'oranger, à ajuster en fonction des goûts
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 650 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 5 g de sel
- 120 g de sucre en poudre
- 180 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2154 kJ / 515 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min
Nougats noirs
3h
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Navettes à la fleur d'oranger
1h 35 min
Soupe au pistou
40min
Brioches des Rois au praliné
5 Std. 35 Min
Brioche des rois
6h 35min
Navettes
2h
Panisses marseillaises
3h
Canistrelli
1h
Panisses
30min
Oreillettes
3h 40min