Bärlauchcremesuppe

Bärlauchcremesuppe

4.3 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • frische Bärlauchblätter
    120 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält und halbiert
    250 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Wasser
    1000 g
  • Schlagobers nach Geschmack
    150 - 200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    4 TL
    2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Msp.

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 179 kcal / 748 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...