Urządzenia i Akcesoria
Früchtebrot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
25 Scheiben
Składniki
-
Wasser500 g
-
Dörrpflaumen, entsteint halbiert200 g
-
Dinkelkörner200 g
-
ganze Nüsse, gemischt (Mandeln, Haselnüsse, Walnüsse)450 g
-
getrocknete Datteln, entsteint150 g
-
getrocknete Feigen250 g
-
getrocknete Marillen, entsteint200 g
-
Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)1 Päckchen
-
brauner Zucker3 EL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Orangenschale, gerieben1 TL
-
Backpulver¾ EL
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Nelken, gemahlen¼ TL
-
Kardamom, gemahlen¼ TL
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
968 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.4 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cantuccini
1 godz. 50 min
Früchtebrot
2 godz. 40 min
Birnenbrot
9 godz. 40 min
Pfeffernüsse
1 godz.
Baseler Leckerli
2 godz. 10 min
Apfelbrot
1 godz. 25 min
Pfefferkuchen
1 godz.
Gewürz-Florentiner
1 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Brot
1 godz. 25 min
Dinkel-Cantuccini
2 godz.
Nuss-Cranberry-Cantuccini
2 godz. 30 min
Christstollen
12 godz.