Urządzenia i Akcesoria
Früchtebrot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
25 Scheiben
Składniki
-
Wasser500 g
-
Dörrpflaumen, entsteint halbiert200 g
-
Dinkelkörner200 g
-
ganze Nüsse, gemischt (Mandeln, Haselnüsse, Walnüsse)450 g
-
getrocknete Datteln, entsteint150 g
-
getrocknete Feigen250 g
-
getrocknete Marillen, entsteint200 g
-
Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)1 Päckchen
-
brauner Zucker3 EL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Orangenschale, gerieben1 TL
-
Backpulver¾ EL
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Nelken, gemahlen¼ TL
-
Kardamom, gemahlen¼ TL
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
968 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.4 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quarkstollen
1 Std. 10 Min
Früchtebrot
2 Std. 40 Min
Zillertaler Rahmstangerl
2 Std.
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 Std.
Apfelbrot
1 Std. 25 Min
Pflaumen-Quark-Stollen
12 Std.
Baseler Leckerli
2 Std. 10 Min
Birnenbrot
9 Std. 40 Min
Apfel-Nuss-Brot
1 Std. 25 Min
Nuss-Cranberry-Cantuccini
2 Std. 30 Min
Apfelbrot mit Dörrfrüchten
4 Std.
Feigen-Mandel-Cantuccini
1 Std.