Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Germteig
- 200 g Dinkel
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 10 g frische Germ
- 20 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Wasser, kalt
- 2 TL Salz
Kräuterpaste
- 30 g gemischte Kräuter, frisch (Rosmarin, Thymian, Oregano, Salbei)
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 60 g Olivenöl
- 1 TL Salz
Fertigstellung
- 100 g Kirschtomaten
- Dinkelmehl, für die Arbeitsfläche
- 3 EL Sonnenblumenkerne
- Wasser zum Besprühen
- etwas Fleur de Sel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 940 kJ / 225 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Kräuterfaltenbrot
1h 20min
Fougasse mit Käse
2 godz. 35 min
Paradeiser-Topfen-Wurzeln
1 Std. 10 Min
Dinkel-Kräuter-Kringel
2h
Dinkel-Bärlauchweckerl
1h 50 min.
Mohnflesserl aus Dinkel
1h 50 min.
Olivenring
3 Std.
Gefüllte mediterrane Baguettes
3h 10 min.
Käse-Kräuter-Striezel
1h 35min
Körnerbrötchen
2 godz. 50 min
Kräuter-Zupfbrot
2u. 20min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1h 30min