Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Naturreis
- 60 g Buchweizen
- 250 g Trockenobst, gemischt (z.B. Pflaumen, Äpfel, Aprikosen, Birnen)
- 250 g Feigen, getrocknet
- 600 g Wasser
- 60 g Maismehl
-
50
g Orangeat
lub 50 g Zitronat - 100 g Nüsse, ganz, gemischt
- 100 g Rosinen
-
½
TL Johannisbrotkernmehl
lub ½ TL Guarkernmehl - ½ Pck. Trockenhefe
- ½ TL Zucker
- ½ EL Lebkuchengewürz
- ½ TL Zimt
- ½ TL geriebene Zitronenschale
- 1 EL Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2424 kJ / 579 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Dotter-Mandel-Kekse (glutenfrei, laktosefrei)
40min
Apfel-Nuss-Brot
1 Std. 25 Min
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3 Std.
Früchtebrot
2h
Energieriegel
40min
Chai-Energiekekse (glutenfrei)
55 min
Apfelbrot
1 Std. 25 Min
Linsencurry mit Kürbis
1 Std. 15 Min
Feigen-Mandel-Cantuccini
1 Std.
Buchweizennudeln mit Wirsing und Kartoffeln
1h 45min
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 Std. 20 Min
Birnenbrot
9h 40min