Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Mandeln
- 200 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 4 Eier, Zimmertemperatur
- 400 g Mehl
- 15 g Weinstein-Backpulver
- 250 g Quark, 20% Fett
- 40 g Orangensaft, frisch gepresst
- 300 g rote Johannisbeeren, abgezupft
- 900 g Aprikosen, halbiert, entsteint
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1129 kJ / 269 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 Std. 10 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Nusstarte mit Aprikosen
1 Std.
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 Std. 40 Min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Beeren-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 Std.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min