Urządzenia i Akcesoria
Milanese risotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)60 g
-
eschalots50 g
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil40 g
-
salted butter40 g
-
Arborio rice320 g
-
dry white wine150 g
-
water650 g
-
saffron1 tsp
-
salt to taste1 - 2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1402.6 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
2140.3 kJ /
509.5 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
63.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beurre blanc
15 min
Asparagus and saffron risotto
35 min
Hollandaise sauce
15 min
Focaccia
2 godz. 5 min
Polenta
25 min
Gnocchi
1 godz. 40 min
Sabayon
15 min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 godz.
Saffron arancini
25 godz. 25 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 godz. 10 min
Risotto verde
45 min
Asparagus risotto
40 min