Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 50 g eschalots
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 40 g salted butter
- 320 g Arborio rice
- 150 g dry white wine
- 650 g water
- 1 tsp saffron
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2140.3 kJ / 509.5 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1402.6 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 min
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
55min
Risotto with zucchini and prawns
1 godz. 15 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Risotto verde
45 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 godz.
Asparagus risotto
40min
Mushroom risotto
30 min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 godz. 35 min
Polenta
25min
Brie, speck and walnut risotto
25min
Gnocchi
1h 40min