Urządzenia i Akcesoria
Milanese risotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)60 g
-
eschalots50 g
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil40 g
-
salted butter40 g
-
Arborio rice320 g
-
dry white wine150 g
-
water650 g
-
saffron1 tsp
-
salt to taste1 - 2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1402.6 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
2140.3 kJ /
509.5 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
63.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta
25min
Pasta e fagioli
26h
Gluten free pasta
50min
Sabayon
15min
Pear and blue cheese risotto
30min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Risotto verde
45min
Asparagus risotto
40min
Brie, speck and walnut risotto
25min
Classic mushroom risotto
30min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min