Wersje kompatybilne
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sui mai wrappers
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 6 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 300 g pork mince
- 200 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 6 sprigs fresh coriander, stalks and roots only, roughly chopped
- 1 tsp salt
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp cornflour
- 2 tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp sesame oil
- 500 g water
- fish roe, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 342.5 kJ / 81.5 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 187.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 Std. 20 Min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 godz. 50 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Pad Thai noodles with prawns
30min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed snapper, black beans and rice
1 Std. 10 Min
Chilli creamed corn
40 Min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Soup dumplings (xiao long bao)
26hod. 50min
Teriyaki chicken thighs
2h 10min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Pork and prawn dumplings
55min