Wersje kompatybilne
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sui mai wrappers
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 6 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 300 g pork mince
- 200 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 6 sprigs fresh coriander, stalks and roots only, roughly chopped
- 1 tsp salt
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp cornflour
- 2 tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp sesame oil
- 500 g water
- fish roe, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 342.5 kJ / 81.5 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 187.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min.
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Rainbow cauliflower sushi
50 min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed sticky rice with pork (Rice tube puddings)
2h 30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min.
Cauliflower "fried" rice
45 min
Pork and prawn dumplings
55 min
Cheat's cauliflower fried rice
35 min
Thai-style fish cakes
30 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min