Urządzenia i Akcesoria
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
8 portions
Składniki
-
Greek-style natural yoghurt1500 g
-
warm water50 g
-
saffron1 pinch
-
ground cardamom1 tsp
-
fresh mango cheeks (approx. 1 mango), cut into pieces200 g
-
caster sugar90 g
-
pistachios cut into pieces80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
62 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1038.3 kJ /
247.1 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paneer makhani
45 min
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Kheer
2 godz.
Burfee
24 godz. 30 min
Lemon rasam
40 min
Paneer
4 godz. 5 min
Tarka dal
30 min
Kheer with Dark Chocolate Topping
2 godz. 50 min
Gulab jamuns
2 godz. 50 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Coriander chilli chutney
5 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min