Ginger Chicken Meatballs in Scallion Broth

Ginger Chicken Meatballs in Scallion Broth

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portion

Składniki

Meatballs
  • ginger, fresh peeled, cut into pieces
    15 g
  • cayenne pepper, dried, flake
    1 tsp
  • garlic cloves
    2
  • green onions trimmed, cut into pieces (5 cm)
    3
  • red bell pepper cut into pieces
    60 g
  • panko breadcrumbs
    30 g
  • egg yolk (from chicken egg)
    1
  • chicken mince thigh meat
    680 g
  • soy sauce low sodium
    1 tbsp
  • sesame oil
    1 tbsp
Broth
  • green onions trimmed, cut into pieces (5 cm)
    12
  • fish sauce
    2 tsp
  • sesame oil
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • chicken broth low sodium
    1450 g
  • ginger, fresh peeled, thinly sliced
    15 g
  • broccolini trimmed, cut into pieces (1.5 cm)
    285 g
  • soba noodle, dried
    170 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 440.9 kcal / 1844.5 kJ
Białko 32.6 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1278 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...