![Tacos ahogados en salsa de chile piquín Tacos ahogados en salsa de chile piquín](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F2C92530-50B0-4967-8BF7-0EBE89972AD8/Derivates/E933F820-B873-44AB-B95B-B3DDFC4D95C2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 200 g de queso panela
- 80 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- 20 g de aceite de oliva
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortada en trozos medianos
Salsa de chile piquín
- 585 g de tomate verde, asado
- 85 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 cdita de chile piquín seco
- 2 cditas de sal gruesa
- 1 pizca de orégano
- 10 tortillas de maíz
- aceite vegetal, para freír
- crema ácida, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 781 kJ / 186 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tostadas de rajas con pollo
40min
Enchiladas suizas
1 godz.
Tortitas de carne en salsa verde
1 godz. 40 min
Rajas con queso
25min
Enchiladas de pollo
40min
Enchiladas con salsa cremosa de jalapeño
50 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Flautas ahogadas
1 godz.
Flautas de res
1 godz.
Chalupas rojas
40min
Pasta al poblano
35min
Chilaquiles divorciados
1 godz.